360 by Velto

1 december 2016

360o-by-velto Velto onderzoekt constant met verschillende partijen hoe we meer waarde aan die gerecyclede grondstoffen kunnen toevoegen. Hiervoor hebben we het label ‘3600 by Velto’ geïntroduceerd.

Bij een bijeenkomst van ‘Circulaire Economie in bedrijf’ zijn we in contact gekomen met een van de gastsprekers: Rik van Gils. Hij is eigenaar directeur van Dragon Plastics Rotomolding. Wij zagen mogelijkheden met ons afval en zijn werkwijze, en dit heeft tot een inspirerende samenwerking geleid. Na verschillende gesprekken en testen hebben we een nieuw zitmeubel ontwikkeld uit een gerecyclede bureaustoel! Er zijn inmiddels zwarte, witte en rode krukken verkrijgbaar (verkoopprijs € 99,-, zie ook de webshop).

Tijdens dit proces heeft Velto de afvalscheiding nog verder verfijnd. De kunststoffen PP en PA worden nu ook apart gescheiden waardoor het meer waard is. We verkopen 500 kg PP voor € 250, voor 500 kg PA krijgen we hetzelfde bedrag. Wanneer PP en PA samen wordt verzameld kost het ons € 500 om het te laten afvoeren. Maar liefst  € 1000 verschil!

De kruk is een perfecte aanvulling op ons CE assortiment, vervaardigd uit 100% PP en dus oneindig herbruikbaar. Zolang de grondstof maar zuiver wordt gehouden. Meer informatie op Velto360.

02-64694