Circulaire gedachte

Velto gelooft in de werking van het optimaal benutten van grondstoffen, materialen, producten, menselijk talent en creativiteit. Daarom zoeken wij altijd naar de oplossing die het beste bij u past. Het liefst bieden we u een totaal plaatje aan, waar zitcomfort ‘slechts’ een onderdeel van is. Samen met betrouwbare en enthousiaste partners gaan we voor u aan de slag en maken we het u zo makkelijk mogelijk. Zelfs nadat u al lekker werkt op uw nieuwe werkplek…

Velto brengt het circulaire gedachtegoed in vijf stappen in de praktijk. Hiermee streven we naar continu hergebruik, in welke fase de stoel zich ook bevindt.

Pre-care

Alle Velto stoelen zijn afkomstig van Interstuhl. Na een samenwerking van bijna 40 jaar weten we niet alleen dat ze van top kwaliteit zijn, maar ook dat ze gegarandeerd ‘groen’ geproduceerd zijn. Interstuhl streeft namelijk naar een zo duurzaam mogelijke stoel vanaf de ontwerptafel. Ze werkt bijvoorbeeld volgens de 8 design principes, zoals het uitsluitend gebruik maken van materialen die gerecycled kunnen worden. Interstuhl is in het bezit van alle mogelijke, onafhankelijke duurzame certificaten.

We-care

We-care is ons circulaire basisabonnement van 10 jaar voor het gebruik  – ‘de zituren’. Deze abonnementsvorm heeft een ‘cash flow’ voordeel; u ‘knipt’ de investering op in 120 maanden. De stoel blijft wel eigendom van Velto.

Gedurende deze abonnementsperiode komen we langs voor drie onderhoudsbeurten en één cleaning beurt (micro-bacteriologisch). In het derde, zesde en achtste levensjaar voeren onze professionals een APK en een zitinstructie uit. De kosten hiervan zijn bij de abonnementsprijs inbegrepen.

Re-use

Onder het motto ‘Wegdoen is zonde, gun stoelen een nieuwe ronde’, bekijken we stoelen die – na jaren van gebruik – retour komen kritisch. Als het even kan, herstellen we de stoel. Een grondige reiniging, onderdelen vervangen en hij kan weer jaren mee. Dit noemen we ‘Next Life’. Eersteklas zitcomfort tegen een aantrekkelijke prijs. Maar er zijn meer redenen om voor ‘re-use’ te kiezen: hergebruik leidt tot minder grondstoffenverbruik en minder afval.

Re-design

Producten die niet meer voldoen aan trends, worden vaak weggegooid. Daar houden wij niet van. Dus revitaliseren we onze stoelen via het re-design programma onder leiding van partner Weder: nieuwe stoffering, stoere stiksels en vervanging van versleten onderdelen door houten armleggers en de stoel is hipper dan ooit tevoren. Social enterprise Joustra zorgt voor de uitvoering, omdat we een inclusieve samenleving belangrijk vinden.

Re-cycle

De 8 design principes van Interstuhl bewijzen in deze laatste fase nogmaals hun waarde: het is relatief eenvoudig om de stoel zodanig te recyclen dat de waardevolle grondstoffen overblijven. Momenteel onderzoeken we met verschillende partijen hoe we meer waarde aan die gerecyclede grondstoffen kunnen toevoegen. Hoe dan ook, wij zorgen dat de grondstoffen goed terecht komen. Daar maken we als circulaire onderneming iedere dag werk van. Een enorme uitdaging!