Interstuhl ontvangt hoogste onderscheiding (Gold) in duurzaamheidsranking Ecovadis

19 april 2016

Veel (internationale) ondernemingen streven er tegenwoordig naar hun eigen duurzaamheidsniveau, en dat van hun gehele keten, te verbeteren. De resultaten van organisaties op het gebied van duurzaamheid zijn dan ook een belangrijke factor geworden bij het selecteren van leveranciers.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat voor de weloverwogen doelstelling om sociale en ecologische doelstellingen met economische activiteiten te harmoniseren. Hierbij profiteren niet alleen de werknemers en klanten, maar de hele samenleving is betrokken. In het beste geval betekent de duurzame ontwikkeling op bedrijfsniveau een strategische richting die stevig is ingebed in het hele bedrijf. Voor Interstuhl zijn dit soort praktijken niets nieuws: dit traditionele bedrijf uit de Schwäbische Alb ten zuiden van Stuttgart werkt al vele jaren volgens groene principes.

Door  de Interstuhl filosofie en de praktische toepassing ervan in relatie tot MVO-criteria volledig transparant te maken voor de klant, is het bedrijf nu de eerste Duitse fabrikant van kantoormeubilair die aan alle 21 Ecovadis criteria voldoet. Het internationale MVO-evaluatie platform EcoVadis beoordeelt organisaties aan de hand van criteria zoals beleid, initiatieven en resultaten op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handelspraktijken en de distributieketen. De resultaten worden gecommuniceerd in de vorm van certificeringen. Zo kunnen bedrijven makkelijk hun potentiële leveranciers beoordelen en selecteren.

De hoogste ranking

In 2015 had Interstuhl een vliegende start, zij verkreeg namelijk de hoogste Ecovadis ranking, de GOLD MVO waardering. In 2016 is dit succes herhaald, zelfs overschreden in de deelscores.

Dit plaatst Interstuhl bij de top 2 procent van alle fabrikanten die op een zeer proactieve en gewetensvolle manier produceren in relatie tot maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Ten opzichte van alle meubelfabrikanten, is het bedrijf zelfs een punt geklommen op de ranglijst en is te vinden in de top 6 procent. In 2015 behoorde Interstuhl in de top 7 procent.