Interview studio Wederzijds

5 oktober 2017

Duurzaam tot in de puntjes

Jan Jonker, hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen onderzocht 4800 ondernemingen die claimen duurzaam te zijn. Hij constateerde dat slechts 100 dat ook echt waren. Weder is er daar één van. Een interview door De Zaak Online Magazine met het duo achter dit bijzondere meubellabel.

Wederzijds
Studio Wederzijds, het bedrijf van Caroline Molenaar en Hans van der Kraan, ontwerpt interieurconcepten die passen binnen een duurzame samenleving en een circulaire economie. Daarnaast werkt het duo samen met vijf fabrikanten, die onder de naam Weder geupcyclede meubels leveren. Studio Wederzijds voert het duurzaamheidsideaal zo ver mogelijk door.

Zo richt Weder by Velto zich op afgeschreven bureaustoelen van Interstuhl. Caroline: “Duitse degelijkheid. Niet kapot te krijgen. We vervangen de kunststof armleuningen en draaiknoppen door houten onderdelen en de bekleding wordt overtrokken met nieuwe hoezen.” Die hoezen worden genaaid bij Joustra, één van de andere Weder-partners. Weder by Joustra richt zich op herstoffering van oude meubelen. Caroline: “Herstofferen is opwaarderen.” Ze pakt er een folder bij: “Bij Joustra heeft ongeveer 80% van de medewerkers een functionele begrenzing. Kijk, dit is Henk. Hij is slechtziend, maar hij kan ontzettend goed stofferen.”

Lees verder >>