Roetz

Roetz is een jong fietsenmerk uit Amsterdam met een missie. Zij geloven dat het mogelijk is mooie, robuuste fietsen te maken en tegelijkertijd verspilling tegen te gaan. Een Roetz-Bike is daarom een verantwoorde fiets om meerdere redenen. Het begint met het stalen frame. Waarom een nieuw frame produceren als het oude nog goed is? Bij recycling van staal kost het bijna net zoveel energie om staal om te smelten tot nieuw staal als de productie van staal uit ijzererts. Niet alles van de fiets kan gerecycled worden. Slijtage onderdelen zoals een ketting, tandwielen, kogellagers en banden worden vervangen door duurzame onderdelen. Maar het uiterlijk is ook belangrijk! Roetz bike is ook gewoon een mooie fiets.

Hergebruik van onderdelen
Jaarlijks worden in Nederland meer dan een miljoen fietsen verkocht. Dat is mooi, maar daar staat tegenover dat er evenveel fietsen worden weggegooid! Door zoveel mogelijk onderdelen te hergebruiken verkleinen we met z’n allen deze afvalberg.

Roetz bike natuurlijke materialen
Sommige onderdelen zijn niet herbruikbaar voor een Roetz-Bike. Ter vervanging zetten zij zoveel mogelijk natuurlijke materialen in, zoals onze beukenhouten spatborden (FSC), Lepper leren zadels en kurken handvatten. Daarbij wordt er gelet op de herkomst om de schade voor mens en milieu te beperken. Te goedkoop materiaal gaat sneller kapot en wordt ook sneller afval. Hoe langer een fiets meegaat, des te beter voor het milieu.

Lees verder op de website van Roetz Bikes.


terug naar Partners