Workshop ‘Gezond werken met beeldschermen’

In deze anderhalf uur durende interactieve workshop leren medewerkers over:

  1. Het herkennen van de risico’s van beeldschermwerk

Voorafgaand aan de workshop maken de medewerkers foto’s van elkaar, werkend achter een beeldscherm. Deze foto’s worden bestudeerd door een bedrijfsfysiotherapeut.

Tijdens de workshop bekijken de medewerkers de foto’s die van henzelf gemaakt zijn. Aan de hand van aanwijzingen van de bedrijfsfysiotherapeut leren ze de risico’s te herkennen en oplossingen te bedenken.

  1. Het ergonomisch instellen van de eigen werkplek

Medewerkers leren wat de juiste instellingen zijn van de eigen stoel, het werkblad en het beeldscherm. Ze ervaren hoe ze het toetsenbord en de muis goed kunnen gebruiken. Na de workshop ontvangen de medewerkers een werkplekpaspoort waarin ze hun eigen werkplekinstellingen vastleggen. Het paspoort sluit af met de tips uit de workshop.

Aanvullend op deze workshop, kunnen we de brainstorm ‘Dynamisch en gezond werken’ organiseren. We laten uw medewerkers de relatie (in)zien tussen langdurig zitten en de gevolgen voor de gezondheid. Op basis van deze nieuwe inzichten, stellen we samen een actieplan op voor meer beweging tijdens werktijd. Het einddoel: fitte, vitale, effectieve en gelukkige werknemers.

Onze servicemedewerker vertelt u graag meer over onze werkwijze en de voorwaarden.