Workshop ‘Gezond werken met beeldschermen’

In de anderhalf uur durende workshop leren medewerkers over het herkennen van de risico’s van beeldschermwerk en het ergonomisch instellen van de eigen werkplek.

Voorafgaand aan deze workshop maken de deelnemende medewerkers foto’s van elkaar tijdens het werken achter de beeldscherm. Een ergonomisch specialist zal deze foto’s beoordelen en bespreken tijdens de workshop. Zo leren medewerkers risico’s te herkennen. In het vervolg kunnen de medewerkers dan zelf oplossingen bedenken voor hun knelpunten. Ook leren en ervaren zij wat de juiste instellingen zijn van de eigen stoel, het werkblad en het beeldscherm. Dit is per medewerker anders ingesteld. Na de workshop krijgen de medewerkers een persoonlijk werkplekpaspoort waarin deze instellingen zijn vast gelegd.

Aanvullend op deze workshop organiseert Velto bij interesse de brainstorm Dynamisch en gezond werken. In deze brainstorm wordt er dieper ingegaan op de (nadelige) gevolgen van langdurig zitten. Doel van de brainstorm is om aan de hand van nieuwe inzichten een persoonlijk actieplan op te stellen voor meer beweging tijdens werktijd met als resultaat; fitte, vitale, effectieve en gelukkige medewerkers.

 

Wilt u meer weten over deze service? Neemt u gerust contact op via verkoop@Interstuhl.nl en de specialisten helpen u graag verder.