Workshop ‘De nieuwe kantooromgeving’ – door Leon Gardien

14 april 2016

De afgelopen twintig jaar is het werken in een kantooromgeving drastisch veranderd. Sinds de intrede van de computer zien we dat steeds meer mensen zittend werk doen. Zitten doen we echter niet alleen op het werk maar ook in de auto, tijdens het eten, wanneer we televisie kijken en ’s avonds nog even de e-mail beantwoorden.

We weten sinds eind jaren negentig dat deze veranderingen tot lichamelijke klachten kunnen leiden. Met de komst van de computer deed ook RSI (tegenwoordig ook KANS genoemd) zijn intrede. Hoewel het niet actueel lijkt, heeft nog een groot deel van de computergebruikers klachten aan de rug, nek, schouders, ellebogen of handen. Daarnaast kunnen er ook rugklachten ontstaan of oogvermoeidheid en hoofdpijn. Nieuw zijn de risico’s op hart- en vaatziekten en Diabetes II door zogenaamd sedentair gedrag (langdurig liggen en zitten). Slogans als “Zitten is dodelijk” zijn inmiddels bekend.

Het is een enorme uitdaging voor bedrijven waar mensen in een kantooromgeving werken om deze mensen letterlijk in beweging te krijgen. Dit vereist goede voorlichting omdat mensen geneigd zijn om de houding te kiezen die de minste energie kost, zitten. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om de kantoor omgeving zo in te richten dat afwisseling van houding en beweging gefaciliteerd wordt.

Graag nodigen we u uit voor deze workshop waar Léon Gardien, register bedrijfsfysiotherapeut, u inzicht zal geven in de achtergrond en de gezondheidsrisico’s van sedentair gedrag en langdurig beeldschermwerk. Vervolgens zal er met de groep gebrainstormd worden over de mogelijkheden die er zijn om medewerkers in beweging te krijgen door de organisatie van het werk, de inrichting van de werkplek en het gedrag van de medewerkers te veranderen.

Workshop “De nieuwe kantooromgeving”
Datum: Donderdag 19 mei 2016
Tijdstip: Van 9.00 tot 11.00 uur
Extra: Ontbijt vanaf 8.00 uur – inloop.
Kosten: € 50 per persoon
Locatie: Interstuhl Zitkamer, Energieweg 21, Zoeterwoude

Wil je je inschrijven? Mail dan alsjeblieft naar Annemarie >>.